Kameny.cz Grilovací kámen 40x30 cm světlý Vyberte si variantu: Grilovací kámen
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Kameny.cz
první strana je leštěná, druhá je hrubší
má 3 cm tlouštky přesto ji používám v troubě (v troubě se používají cca 1,5cm) takže to nahřívám 1 hodinu a ne 20 minut jak to bývá u tlouštky 1,5cm.
6 pizz po sobě a ubytek 7 stupnu. takže ta akumulace je tam větší. ( nahřáto na 217 stupnu)
pizza cca 10 minut podle toho jak se vam podaří tenké těsto.a potvrzuji že když je pořádný rajčatový základ tak je pizza štavnatá.
zabaleni od firmy v polystyrenu a výborně vytesněno.
Doporučuji. spokojenost a cena oproti konkurenci je vyborná
Parametry produktu
Popis produktu
Grilovací kameny z přírodního kamene máme nyní v naší nabídce ve dvou rozměrech – 50 x 30 cm a 40 x 30 cm. Grilovací kameny jsou využívané na grilování masa i zeleniny a ne-nadarmo se považují za jednu z nejchutnějších a nejdravějších forem grilování.
Parádní vlastnosti grilovacího kamene:
Udržuje vysokou a stálou teplotu po celém svém povrchu.
Maso se nespálí, správně se zatáhne a udrží si tak šťavnatost.
Využijete jej celoročně při pečení v troubě (například na pizzu).
Úklid bude jednodušší (stačí seškrábnout nečistoty a kámen otřít).
Můžete na něm připravovat steaky, ryby, ale i malé kousky zeleniny.
Pokrm není v přímém kontaktu s ohněm, což eliminuje vznik karcinogenů.
Pro pohodlné používání dodržujte následující instrukce: kámen musí být před každým použitím suchý a na povrchu zbavený nečistot oheň pod kamenem roztopte pozvolna tak, aby plamen dosahoval na spodní plochu kamene, optimální výška umístění je cca 30 – 40cm nad ohništěm doporučujeme přikládat 2 – 4 polínka tvrdého dřeva, které dokáže udržet rovnoměrně tepelný základ na dlouhou dobu cca po půl hodině je možno začít pokládat připravené plátky. Není již nutné pod kamenem topit, kámen si ponechá pečící teplotu na dlouhou dobu. Dle druhu masa je doba pečení 5 - 10 min. Vhodnější jsou plátky slabší s minimem oleje. K zamezení připékání masa ke kameni doporučujeme před první pokládkou plátků kámen lehce posypat solí po ukončení pečení ponechte rozpálený kámen vychladnout přirozenou cestou. Zásadně ho nezchlazujte vodou. Studený kámen čistěte teplou jarovou vodou, pro odstranění spečené vrstvy na vyleštěném povrchu kamene můžete použít škrabku (špachtli)
Kámen je vhodné dát do kovového rámečku, prodlouží to dobu použitelnosti pro grilování.
Důležitá upozornění: nevkládejte studený kámen do roztopených ohnišť kámen je určen na topení dřevem, nikoli uhlím je možné položit kámen na rošt , popř. do rámu vetknutého do ohniště zahradních krbů vzhledem ke značné hmotnosti kamene doporučujeme manipulovat s ním jen ve studeném stavu – nebezpečí popálení! nedoporučujeme kámen zahřívat bodově nebo jen v jeho části ( plynovým hořákem, položením na kamna, na sesazených cihlách apod.). Vlivem nerovnoměrného zahřátí může dojít k poškození kamene. částečná trhlina nejčastěji ve spodní ploše kamene není na závadu, materiál si poleví a dále již nepracuje
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Kameny.cz
první strana je leštěná, druhá je hrubší
má 3 cm tlouštky přesto ji používám v troubě (v troubě se používají cca 1,5cm) takže to nahřívám 1 hodinu a ne 20 minut jak to bývá u tlouštky 1,5cm.
6 pizz po sobě a ubytek 7 stupnu. takže ta akumulace je tam větší. ( nahřáto na 217 stupnu)
pizza cca 10 minut podle toho jak se vam podaří tenké těsto.a potvrzuji že když je pořádný rajčatový základ tak je pizza štavnatá.
zabaleni od firmy v polystyrenu a výborně vytesněno.
Doporučuji. spokojenost a cena oproti konkurenci je vyborná